Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Kroczyce
(1)
Author
Manning Anneka
(1)
Rosłan Katarzyna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Wypieki
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Chleby, placki i różnorodne ciasta z dodatkami, słowem wypieki ze wszystkich stron świata - ponad 100 znakomitych przepisów! We wprowadzeniu encyklopedyczny opis przygotowania różnego rodzaju wypieków, czyli vademecum dobrego piekarza. Dokładne wskazówki dotyczące przygotowywania ciasta francuskiego, drożdżowego, parzonego, kruchego, instrukcje postępowania z ciastem filo czy ciastem parzonym, a dalej - mnóstwo receptur - aż chce się piec i próbować! Bułeczki i bajgle, chałki i tarty, babki, strudle i precle, indyjski chlebek naan, francuski croquembouche, podawany na wyjątkowe okazje, placuszki, pizze, paszteciki i pierożki. Na słodko, słono i na ostro. Na końcu książki - tabele przeliczeń.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Kroczyce
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again